fbpx
17.4 C
Delfzijl
donderdag 01 oktober 2020
Home Agenda tips Museumhuisje t'Hoeske van opoe iet opent rustpunt

Museumhuisje t’Hoeske van opoe iet opent rustpunt

Delfzijl – Vanaf dinsdag 18-8-2020 opent Museumhuisje t’Hoeske van opoe iet een Rustpunt locatie aan de J.van Heemskerkstraat 10 in Delfzijl.

Hiermee is het museum het eerste Rustpunt gevestigd in een woonwijk. De verwachting is dat er met de aanleg van de fietsroute over de dijk en de bouw van een nieuwe brug een goede verbinding tot stand komt met het centrum en bezienswaardigheden aldaar en dat fietsers en wandelaars er veelvuldig gebruik van zullen maken.

Het museum sluit daar graag op aan en biedt fietsers en wandelaars de mogelijkheid om in het sfeervol ingerichte museum onder het genot van een kopje koffie of thee uit te rusten tijdens de tocht. Uiteraard is toiletbezoek ook mogelijk, kan er een fietsband geplakt of opgepompt worden.

In het museum staat gastvrijheid centraal, vandaar dat zowel het bezoek als de drankjes gratis zijn. Voor mensen die een vrijwillige bijdrage voor het zeehondencentrum willen geven is er een collectebus aanwezig, een gift wordt uiteraard zeer gewaardeerd.

In verband met corona dient het bezoek wel vooraf telefonisch te worden aangekondigd om te voorkomen dat er zich teveel mensen in het museum bevinden. Tevens bestaat de mogelijkheid om na het Rustpunt bezoek een rondwandeling Amsterdamse School, welke door het VVV Eemsdelta is uitgezet, te maken.

De routebeschrijving voor deze wandeling is verkrijgbaar bij het VVV Delfzijl

Museumhuisje t’Hoeske van opoe Iet is te vinden aan de J. van Heemskerkstraat 10 9934 GV in Delfzijl

Bezoek aanmelden kan via tel. 0596-610740 of Email  thoeske.van.opoe.iet@gmail.com