Gemeente Delfzijl steunt weekendschool voor ontwikkelen talenten kinderen

Delfzijl – Het college van burgemeester en wethouders in Delfzijl heeft besloten om de financiering van weekendschool Petje Af met € 5.000,- ook door te zetten voor het schooljaar 2020-2021.

De weekendschool Petje Af was al gefinancierd voor 2018 tot 2020. Door de overbrugging van het schooljaar te financieren, kan de weekendschool doorgaan totdat het college van de nieuwe gemeente Eemsdelta heeft besloten over een meer structurele financiering. De weekendschool vergroot het toekomstperspectief van kinderen die dat van huis uit minder meekrijgen. Het college vindt dat ieder kind gelijke kansen voor de toekomst verdient.

Wethouder Meindert Joostens: “Ondanks het feit dat Nederland een ontwikkeld land is, zijn gelijke kansen niet voor ieder kind vanzelfsprekend. Met de weekendschool krijgen kinderen de kans om nieuwe ervaringen op te doen en hun eigen talenten te ontdekken. In juni vorig jaar waren we zeer onder de indruk van de presentaties van de leerlingen. Wat zij geleerd hebben over zichzelf en hoe ze zelf een beeld hebben gevormd over wat past bij hun eigen toekomst- en opleidingsmogelijkheden. De kinderen die nu meedoen moeten de kans krijgen het programma wat een schooljaar loopt af te ronden”.

Bij de weekendschool leren kinderen van 10 tot en met 14 jaar alles over een bepaald beroep of een sector. Daarnaast doen zij activiteiten die gerelateerd zijn aan kunst, cultuur of gezond gedrag. De kinderen krijgen niet alleen een gastles van de gastdocent die het beroep uitoefent, ze ervaren het beroep ook in de praktijk doordat zij op bezoek gaan bij de gastdocent. Daarnaast maken de kinderen creatieve presentaties voor hun ouders over wat ze allemaal leren.

Back to top button