Nieuwe campagne ParkinsonNL laat vele gezichten van de ziekte zien

Mensen met parkinson zijn niet te stoppen, hun ziekte wel

Nederland – Op 11 oktober begint de nieuwe campagne van ParkinsonNL ‘Ik ben niet te stoppen. Parkinson wel’.

Mensen met parkinson ervaren elke dag de lichamelijke en mentale hindernissen die de ziekte met zich meebrengt. Toch zoeken ze elke dag naar nieuwe manieren om met de hersenziekte om te gaan. Kijk op www.parkinson.nl/niettestoppen voor meer informatie.

In Nederland worden elke dag al meer dan 63.500 mensen met parkinson geconfronteerd met de gevolgen van hun ziekte. Het daadwerkelijke aantal mensen met parkinson ligt nog veel hoger omdat het gemiddeld maar liefst 7 jaar duurt voordat de diagnose gesteld wordt. En de ziekte kan iedereen treffen. De jongste patiënt met parkinson is 13 jaar! Hoewel je aan Parkinson niet meteen dood gaat, pakt de ziekte wel elke dag een stukje van het leven af. Des te bewonderenswaardiger dat veel mensen met parkinson niet bij de pakken neerzitten maar er alles aan doen om zo lang mogelijk midden in het leven te staan. In de nieuwe campagne van ParkinsonNL krijgen deze mensen een gezicht. Zij zijn letterlijk en figuurlijk zelf niet te stoppen. Maar hun ziekte wel. In de campagnevideo’s kun je zien met welke passie en vanuit welke levenslust zij er alles aan doen om zoveel mogelijk uit het leven te halen.

Kim (37) stond middenin het leven met 4 kinderen, een drukke baan en een rijk en actief sociaal leven. Multitasken was haar specialiteit. Nu kan ze vaak nog maar één ding tegelijk. ‘De kinderen opvoeden, met vriendinnen afspreken en een drukke baan. Het ging me probleemloos af. Maar door parkinson heb ik daar de energie en de concentratie niet meer voor. Ik heb moeten leren doseren waardoor ik wel in staat ben om er het voor mij maximale uit kan halen.

De campagne loopt tot 4 november en in die periode zullen steeds meer actievoerders zich sterk maken om te laten zien hoe divers én ingrijpend de ziekte is.

Back to top button