Nieuw subsidieprogramma van Google ondersteunt lokale initiatieven

Eemshaven – Google heeft aangekondigd dat het weer van start gaat met het ‘Data Center Community Impact Program’, een subsidieprogramma gericht op regio’s rondom de datacenters van het bedrijf, waaronder ook de Eemshaven. Dit programma heeft tot doel lokale projecten te ondersteunen die de cultuur, het bèta-onderwijs en de technologische vooruitgang in de regio stimuleren.

Het subsidieprogramma loopt van 1 april tot 1 mei en biedt financiële steun aan initiatieven met een minimaal subsidiebedrag van 5000 dollar en een maximum van 50.000 dollar. In bepaalde gevallen kan een groter bedrag worden toegekend. De subsidies worden uitbetaald in euro’s.

“Met de lancering van dit nieuwe subsidieprogramma willen we innovatieve projecten ondersteunen die bijdragen aan de voortdurende groei in Groningen”, zegt Marco Ynema, verantwoordelijk voor de datacenters van Google in Nederland. “We zijn benieuwd naar de nieuwe manieren waarop lokale organisaties deze subsidies zullen benutten om een blijvend verschil te maken in hun gemeenschap.”

Meer informatie over de voorwaarden en de procedure voor het aanvragen van subsidie is te vinden op services.google.com/fb/forms/cg-emea-du. Voor vragen kunnen geïnteresseerden contact opnemen via eemshaven@google.com.

Back to top button