Nieuw schuimblusvoertuig voor brandweer Delfzijl in ontvangst genomen

Delfzijl – Gisteravond heeft brandweer Delfzijl een nieuw schuimblusvoertuig in ontvangst genomen. Het nieuwe voertuig gaat de uit 1999 stammende schuimblus haakarmbak vervangen.

Het schuimblusvoertuig is gebouwd bij het firma Hilton uit Maastricht en heeft een Mercedes Benz Actros 8×8 chassis. Het voertuig beschikt over een 9000 liter watertank en een 3000 liter grote schuimtank. De waterpomp heeft een capaciteit van 10.000 liter per minuut, de pomp voor schuimvormend middel heeft een opbrengst van 350 liter per minuut.

Verder beschikt het over twee 80 meter haspels met elk een opbrengst van 500 liter per minuut. Vanuit de cockpit zijn een dak- en bumpermonitor te besturen en kan men de dakmonitor door middel van camerabeelden op een brand richten. Voor het rijden in afgelegen terrein beschikt het voertuig over een banden vulsysteem.

dsc_1691
Foto: De huidige schuimblus haakarmbak van brandweer Delfzijl.

De komende drie maanden zullen de manschappen voor het voertuig worden opgeleid. Verwacht wordt dat het voertuig begin februari inzetbaar is.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”903″]

Back to top button