19 C
Delfzijl
23 juli 2021 20:40

Nieuw boek ‘Tied veur n lach van Nico Torrenga uitgebracht

spot_img

Appingedam – Het nieuwe boek ‘Tied veur n lach van Nico Torrenga is afgelopen maandag verschenen. Deze bundel vol humoristische Grunneger verhalen over Wubbe en Janna Tillema wordt uitgegeven door uitgeverij Noorboek.

Ruim vijf jaar geleden begon Torrenga met het schrijven van kluchten en blijspelen en al vrij snel ontstond het idee om uit het leven gegrepen onderwerpen te verwerken in korte verhalen. Het resulteerde in zijn eerste bundel ‘Tied veur dieverdoatsie’. Het werd zeer goed ontvangen en terwijl de verkoop nog druk doende was, schreef de schrijver – in het dagelijks leven kapper van beroep – verder aan een vervolg over het fictieve echtpaar Wubbe en Janna Tillema.

Tijdens de corona crisis moest ook Torrenga zijn kapsalon in totaal 18 weken sluiten en werden alle toneelvoorstellingen (ruim 240 in heel Nederland en België) met een stuk van zijn hand geannuleerd. Hij liet de moed niet zakken en benutte de vrijgekomen tijd om de laatste hand aan deel twee van de Tillema’s hun avonturen te leggen.

‘Het mooie van de verhalen over Wubbe en Janna is, is dat het herkenbaar is. In ieder mens schuilt wel een Wubbe of een Janna. De verhalen zijn flink aangedikt, precies zoals dat ook in een blijspel of klucht het geval is en doordat het korte verhalen zijn, is het makkelijk lezen,’ volgens Torrenga.

Momenteel draait de kapsalon weer op volle toeren en worden in de vrije uurtjes gewerkt aan de opvolger van ‘Tied veur n lach’ Waarom deze titel? Volgens de schrijver is niets zo mooi dan de humor is ons Grunneger dialect en kunnen we na de afgelopen periode allemaal wel een lach op ons gezicht gebruiken.

Het boek ‘Tied veur n lach’ is verkrijgen bij de boekenzaak in uw buurt, online bij diverse verkooppunten, of voor een exemplaar (met verrassing) een mail naar info@nicotorrenga.nl Ook te koop bij de Albert Heijn (Appingedam, Winsum en Uithuizen) Paperback, 208 blz. Prijs van het boek is € 15,00

Meer informatie op www.nicotorrenga.nl

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,263VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier
WonenWonen
TuinTuin
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto

Populaire berichten