Neil Young Tribute speelt Decade op Cultuurerf Andledon

Den Andel – Cultuurerf Andledon aan de Kruisweg in Den Andel organiseert aankomende zaterdagavond, 25 juni, een optreden van de Neil Young Tribute. De viermansformatie staat garant voor een spetterend optreden met covers van één van de grootste muzikanten van de laatste vijftig jaar.

Neil Young (Toronto, 1945) heeft in de loop van zijn muzikale carrière een grote schare fans aan zich weten te binden. Naast zijn deelname aan legendarische bands als Crosby, Stills Nash & Young en Buffalo Springfield is Young bekend geworden als singer-songwriter die zowel solo als met wisselende bands (zoals Crazy Horse) furore maakte in de wereld van de (country)folk en rock.

Met leadzanger Henri de Vries op slaggitaar, piano en mondharmonica, Gijsbert Diteweg op gitaar, lapsteel en viool, zangeres Danya Plugge op bas en Bert Fonderie op drums en zang kan de Neil Young Tribute alle verschillende facetten van het werk van Neil Young ten gehore brengen: zowel het ruige elektrische als de akoestische country en folk en de kleine solosongs. In de uitvoeringen van de Neil Young Tribute is veel harmonieuze samenzang verwerkt. De combinatie met het gevarieerde solistische werk van gitarist Diteweg en De Vries’ stemgelijkenis met die van Neil maakt dat de liefhebbers van zijn muziek altijd vol mooie herinneringen huiswaarts keren.

Omdat Andledon dit jaar 10 jaar bestaat, heeft de band dit feit aangegrepen om Neil Young’s album Decade, zo mogelijk, in zijn geheel te spelen. Decade is de 3 lp’s (2 cd’s) omvattende verzamelaar van de muziek van Neil Young uit jaren ’68 – ’78.  Als het weer het toestaat, zal de band deze 35 nummers op het buitenpodium van Andledon ten gehore brengen.

Het optreden van de Neil Young Tribute start zaterdag 25 juni om 20.00. De entree tot de voorstelling is 15,00 euro p.p.

Back to top button