NCG komt terug op brief: bouwbudget blijft toch gelijk

Groningen – De NCG (Nationaal Coördinator Groningen) komt terug op de brief die vorige week werd gestuurd naar 133 bewoners van de Zandplatenbuurt Zuid: het bouwbudget blijft toch gelijk. De NCG stuurde vorige week een brief waarin te lezen viel dat een fout gemaakt is bij de berekening van het bouwbudget dat was toegekend aan 133 inwoners van de Zandplatenbuurt Zuid in Delfzijl-Noord en het budget daarom lager zou worden.

De bewoners reageerden boos op dit besluit en namen contact op met de organisatie. De directeur van de NCG laat vandaag weten dat de brief van vorige week als ‘niet verzonden mag worden beschouwd’ en het budget blijft zoals die was.

Het bouwbudget dat beschikbaar was werd eerder aan de bewoners per brief medegedeeld, het bedrag dat in deze brief was vermeld blijkt onjuist te zijn geweest. Voor veel mensen betekent dit dat ze 15.000 tot 20.000 euro minder zouden krijgen. Een aantal bewoners lieten weten in beroep te gaan tegen het besluit. Het bouwbudget gaat uit van het prijspeil van september 2020.

Omdat de bouwkosten nu hoger zijn werd het bouwbudget geïndexeerd, de berekening daarvan is fout gegaan waardoor het budget voor de bewoners lager zou zijn.

Back to top button