Na televisie schakelt Ziggo nu ook analoge radio om naar digitaal

Regio – Luisteren naar analoge radio is vanaf 29 maart in een groot deel van Groningen en Drenthe niet meer mogelijk. Ziggo stapt daar vanaf die datum over op digitale radio om meer ruimte in het netwerk te creëren voor sneller internet.

Ziggo is de laatste provider die nog analoge radio doorgeeft via het kabelnetwerk. De verandering heeft geen gevolgen voor de prijs die klanten betalen. Klanten kunnen al sinds half december via hun mediabox, tv of digitale radio-ontvanger naar digitale radio luisteren.

Volgens Ziggo luistert op dit moment al ongeveer 95 procent van de Nederlanders radio op een andere manier dan analoog via de kabel.

Alternatief: luister radio via internet
Een alternatief is het luisteren van radio via het internet. Veel radiozenders zoals NPO, Radio538 en Veronica hebben een app waarmee dat kan. Ook kan het via de website van de zender.

Brief in de bus
Klanten worden per brief of per e-mail geïnformeerd over de omschakeling van analoog naar digitaal. Ziggo heeft voor de overstap extra medewerkers ingezet op de callcenters en servicepunten om de overstap zo makkelijk mogelijk te maken en eventuele vragen te beantwoorden.

Volgens de provider is heel Nederland voor de zomer van 2022 omgeschakeld naar digitale radio.

Back to top button