Muziekvereniging In Corpore uit Wagenborgen viert 45-jarig jubileum

Wagenborgen – Muziekvereniging “In Corpore” uit Wagenborgen vierde afgelopen zaterdagavond, 24 oktober, haar 45-jarig jubileum met de bekende Groningse zager Erwin de Vries.

Het concert had als titel “Nije Mörn”, wat verwijst naar de titel van het gelijknamige lied, geschreven door Erwin de Vries in het kader van het afscheid van psychiatrisch ziekenhuis “Groot Bronswijk”.

Erwin heeft inmiddels een zeer goede naam opgebouwd als zanger, performer en tekstschrijver. Zo stonden maar liefst twee nummers van hem in de top tien van de Groninger Top Vijftig. “De Polder” & “Maffiosa”. Deze liedjes werden zaterdagavond onder andere met begeleiding van zowel het fanfare-orkest als het Melody Percussion Band gezongen.

Erwin de Vries vertelde vooraf aan het concert: “Het lied “Nije Mörn” is gebaseerd op mijn tijd als verpleegkundige bij psychiatrische inrichting Groot Bronswijk. Het nummer vertolkt precies hoe de gedachte destijds was. Ik kan er niet bij dat de geschiedenis van Groot Bronswijk, die teruggaat tot 1873, in zo’n korte tijd van de kaart is geveegd. Groot Bronswijk en Wagenborgen was een twee-eenheid. Het lied is dan ook voor veel mensen herkenbaar.

Het concert trok zaterdagavond volle zaal, ruim 350 mensen waren aanwezig tijdens het jubileum concert van de muziekvereniging uit Wagenborgen.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”440″]

Back to top button