2.9 C
Delfzijl
11 april 2021 09:25

Hogere hypotheek voor tweeverdieners

AutoAuto
ComputerComputer
KlussenKlussen
StudieboekenStudieboeken
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Vaker kopenVaker kopen
Mode 2021Mode 2021

Den Haag – Met ingang van 1 januari 2016 krijgen tweeverdieners de mogelijkheid om meer geld te lenen voor de aankoop van een huis. Het maximale hypotheekbedrag voor eenverdieners en tweeverdieners komt hierdoor dichter bij elkaar te liggen. Over het algemeen geldt dat de hypotheeknormen volgend jaar nagenoeg gelijk blijven. Dit staat in een brief die de ministers Blok (Wonen) en Dijsselbloem (Financiën) vandaag naar de Tweede Kamer hebben gestuurd.

Het hypotheekbedrag dat eigenaren voor een ‘nul op de meter’ woning extra kunnen lenen wordt volgend jaar opnieuw verhoogd naar 27.000 euro.

Banken hebben de mogelijkheid om onderbouwd af te wijken van de vastgestelde hypotheeknormen, bijvoorbeeld bij mensen die aan het begin van hun carrière staan en een inkomensperspectief hebben of bij (startende) ondernemers en zzp’ers. Hiervoor geldt dat er maatwerk mogelijk is.

Jaarlijks wordt de maximale financieringsruimte in de regeling hypothecair krediet aangepast op basis van het advies van het Nibud. Met de wijzigingen van de leennormen wordt op verantwoorde wijze de leencapaciteit van consumenten bepaald. De nieuwe leennormen gaan in op 1 januari 2016.

Volg ons op

11,056FansLike
1,424VolgersVolg
5,280VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
DierDier
AutoAuto
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin

Populaire berichten