Muziekfestival Delfzijl trekt ondanks enkele buien nog veel publiek

Delfzijl – Het slechte weer van dit weekend heeft het Muziekfestival in Delfzijl parten gespeeld. Hoewel er eerder veel regen werd voorspeld voor de zaterdag viel er uit eindelijk af en toe een bui, waardoor het middag programma door kon gaan. In het centrum vonden optredens plaats van diverse harmonieorkesten, fanfares en slagwerkensembles.

Muziekvereniging “Koningin Wilhelmina” uit Delfzijl gaf een optreden samen met zanger Erwin de Vries. Hij zong onder andere enkele werken van Ede Staal, muzikaal begeleid Koningin Wilhelmina. Ondanks het voorspelde weer werd het middag programma toch goed bezocht.

Het middag programma werd afgesloten met een Ode aan het Grunnens Laid met zanger Erwin de Vries. Het Grunnens Laid bestaat 100 jaar en daar werd zaterdag op een groot aantal plekken in de provincie bij stil gestaan met het gezamenlijk zingen van het Gronings volkslied. In Delfzijl werd dit gedaan door alle muzikanten die aan het middag programma hadden deelgenomen.

Het avond programma op het Molenbergplein ging iets later van start vanwege enkele buien die overtrokken. Maar voor de rest van de avond was het zo goed als droog en kon het aanwezige publiek genieten van optredens van zes gerenomeerde showorkesten met prachtige muziek en figuraties.

Bijzondere waren bijvoorbeeld de jonge muzikanten van “Door Vrienschap Sterk” uit Katwijk en de vrouwelijke muzikanten, die in rok optreden, van Showband Urk. Maar ook het grote showkorps Adest Musica uit Sassenheim dat met 55 muzikanten een show met symfonische rockits presenteerde.

Vandaag zou de Delfzielster Dweildag plaatsvinden, maar de organisatie heeft vanwege het voorspelde slechte weer dit evenement afgelast.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2206″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button