fbpx
15.4 C
Delfzijl
zaterdag 11 juli 2020
Home Algemeen Gezamenlijke Veteranendag gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum

Gezamenlijke Veteranendag gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum

Delfzijl – De gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum organiseren op vrijdag 18 oktober 2019 een gezamenlijke Veteranendag voor alle veteranen uit de drie gemeenten. Met deze dag erkennen en waarderen deze gemeenten de prestaties van Nederlandse veteranen. Het gaat niet alleen om veteranen uit de Tweede Wereldoorlog, maar ook om de groeiende groep ‘jonge’ veteranen die in recente vredesmissies actief waren of nog zijn. Ook willen de gemeenten ‘hun’ veteranen deze dag in de gelegenheid stellen collega-veteranen te ontmoeten.

Locatie en programma
De veteranen uit de drie gemeenten zijn van harte welkom vanaf 17.00 uur in de kantine van Sporthal Eelwerd aan de Opwierdeweg 65, 9902 RB Appingedam voor de bekende ‘Blauwe hap’. Na het diner worden de veteranen als eregasten verwacht bij het concert van Militaire Kapel Johan Willem Friso.

Aanmelden
Via het Veteraneninstituut in Doorn hebben de gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum adresgegevens ontvangen van de daar geregistreerde veteranen. Deze veteranen hebben namens het college een uitnodiging voor de bijeenkomst ontvangen. Veteranen die daar niet geregistreerd staan zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Zij kunnen zich, eventueel met partner, vóór 7 oktober aanmelden bij het bestuurssecretariaat van de gemeente Appingedam, telefoonnummer (0596) 69 11 31, h.verhagen@appingedam.nl.

Advertenties