23.1 C
Delfzijl
9 mei 2021 22:04

Museum Stad Appingedam zoekt voor tentoonstelling ‘Echt winters’ winterse voorwerpen, verhalen en foto’s

Appingedam – In Nederland hebben tegenwoordig geen echte winters meer, volgens velen. Wanneer kon er nog een echte schaatstocht ondernomen worden? En wie herinnert zich nog de historische winters van 1979 en de ijzelwinter van 1987, maar ook de schaatsmarathon van 2012 die Appingedam landelijke tv-aandacht bezorgde.

Kortom: waar vind je nog echte winters in ons land? De komende maanden is die sfeer in ieder geval te vinden in het Museum Stad Appingedam, met een tentoonstelling onder de titel ‘Echt winters’. Er zijn sfeervolle winterlandschappen van de Groninger kunstenaar Harry Meerveld te zien en allerlei objecten en foto’s die met de winter te maken hebben. Van ‘Voetstapjes in de sneeuw’ tot gebreide lange onderbroeken: de nostalgie van de winter roept bij iedereen herinneringen op.

Mocht u nog een typisch winters verhaal hebben, winterse voorwerpen, mooie foto’s van historische winters die verwerkt mogen worden in de tentoonstelling, dan kunt u een mail sturen naar info@museumstadappingedam.nl. Op dit zelfde mailadres kunt u ook de foto insturen voor onze prijsvraag: wie heeft de mooiste echte winterfoto van Appingedam gemaakt?

De tentoonstelling is te zien vanaf 28 november tot 28 maart 2021, onder voorbehoud van de landelijke coronamaatregelen. Het museum is in navolging van deze maatregelen nog tot en met 18 november gesloten.

Volg ons op

11,142FansLike
1,424VolgersVolg
5,291VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier
KlussenKlussen
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
TuinTuin

Populaire berichten