9.2 C
Delfzijl
16 mei 2021 23:37

Mogelijk recordzachte maandag; temperaturen rond de 17 graden

Nederland – Vanmiddag zijn er perioden met zon en is het bijzonder zacht voor november. In het zuidoosten kan het ruim 17 graden worden. Dinsdag en woensdag krijgen we de zon nauwelijks te zien. Dinsdag valt regionaal een beetje regen, woensdag verloopt overwegend droog. Ook later in de week is het licht wisselvallig, maar zeker niet kletsnat. Met maxima rond 14 graden blijft het voorlopig zacht voor de tijd van het jaar.

Het wordt vandaag 12-13 graden op de Wadden, 15 graden in Amsterdam en Apeldoorn, 16 graden in Zeeuws-Vlaanderen, Brabant en de Achterhoek en ruim 17 graden in het zuiden van Limburg.

Warmterecords mogelijk
Met deze middagtemperaturen is kans op warmterecords. In De Bilt wordt het 15-16 graden en staat het datum-warmterecord op 16,5 graden. De kans dat dit record uit 1983 wordt gebroken is vrij klein. 

De hoogste temperatuur ooit gemeten op 9 november over alle KNMI-stations is 17,6 graden. In 2015 werd deze temperatuur bereikt in Eindhoven, Ell en Arcen. De laatste twee plaatsen liggen beiden in Limburg. De kans dat dit record gebroken wordt is circa 50% en het weerstation op het vliegveld van Maastricht is de grootste kanshebber.

Aanhoudend zacht, dinsdag en woensdag somber 
Na vandaag komt de middagtemperatuur met 12-15 graden iets lager uit. Hiermee is het wel nog steeds zacht voor de tweede week van november. Gemiddeld ligt de maximumtemperatuur in deze tijd van het jaar op 10-11 graden.

Dinsdag en woensdag worden bewolkte dagen met vooral dinsdag regionaal een beetje regen. Vanaf donderdag blijft het licht wisselvallig, maar schijnt de zon weer wat vaker. 

Vorige week was het nog warmer
Vorige week maandag was het buitengewoon zacht voor november. In De Bilt werd het maandrecord van november scherper gesteld met 19,3 graden. In Brabant en Limburg steeg het kwik een week geleden zelfs naar ruim 20 graden.

Volg ons op

11,160FansLike
1,424VolgersVolg
5,283VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
DierDier
KlussenKlussen
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen

Populaire berichten