Motorvrienden rit Bierum-Spijk met actie voor Oekraïne groot succes

Spijk – Met bijna 80 motoren en prachtig weer was zondag 22 mei de jaarlijkse motorvrienden rit vanuit ’t Loug in Spijk een groot succes. De rit was anders als de vorige twee edities vertellen Ron Mulder en Gerrit-Jan Steenbergen, die samen de drijvende kracht zijn als organisatoren van deze jaarlijks terugkerende rit. We hebben speciaal voor deze dag een inzamelingsdoel voor buitenmeubels voor de nieuwe opvang in Bierum, aldus Mulder.  

De rit begon met koffie, thee, limonade en cake, beschikbaar gesteld door COOP Buist in Spijk en uitgeserveerd door vijf Oekraïense vluchtelingen die nu nog in Delfzijl gehuisvest zijn. Vanaf 12 uur druppelden de rijders binnen om even na 13 uur te vertrekken naar het Nationaal Bus Museum in Hoogezand, dat ook vanwege de actie kosteloos was geopend. Op beide locaties stonden potten voor een vrijwillige bijdrage. Men wil graag zelf de buitenmeubelen maken verteld Anneke Knip, coördinator van Eemsdelta helpt Oekraïne.

In de aanloop naar de rit zijn er door diverse sponsoren al gereedschappen en bevestigingsmaterialen beschikbaar gesteld door het bedrijfsleven. De organisatie bedankt dan ook graag naast de COOP, Probin Delfzijl, Ilse-Designs (B-illy.com), De 4 Keien Zuidbroek, MotoPort Leek, Flexion Delfzijl, Delftechniek, Karwei Delfzijl, Jysk Appingedam en het Bus Museum Hoogezand voor hun fantastische bijdrage. Bovendien hebben de motorrijders ook nog een bedrag binnengehaald van 500 euro waar men materialen en parasols mee aan kan schaffen om o.a. picknick tafels zelf te maken, want zelf maken was een wens van de Oekraïense vluchtelingen zelf.  De geweldige rit langs de mooiste paden met zelfs een stukje “offroad” eindigde bij het Havencafé Delfzijl, waar ook de opbrengsten van deze dag bekend werd gemaakt en de verkregen gereedschappen overhandigd werden aan de organisatie.

Het totaalbedrag is 500 euro geworden en daarmee kan een groot deel van de wensen ingevuld worden en daar waren de massaal naar de haven toegestroomde groep vluchtelingen die nu in Delfzijl gehuisvest zitten en straks naar Bierum gaan zichtbaar blij mee. De dankbaarheid van deze mensen voor de acties zijn hartverwarmend en het blijft natuurlijk vreselijk om te zien dat ze een goed leven hadden en van de een op de andere dag alles achter moeten laten en in onzekerheid hun land moesten verlaten.

Wil je ook nog iets bijdragen, ga dan naar de Facebookpagina Eemsdelta helpt Oekraïne of informeer bij de gemeente Eemdelta.

Back to top button