Motorvrienden rit Bierum – Spijk en omstreken op 22 mei

Bierum – Na een verplichte pauze van twee jaar pakken de initiatiefnemers Ron Mulder (Bierum) en Gerrit Jan Steenbergen (Delfzijl) de draad weer op. De inmiddels derde Motorvrienden rit Bierum – Spijk staat gepland op zondagmiddag, 22 mei 2022.

De toertocht
Ze verzamelen zich tussen 12:00 en 13:00 uur op  ’t Loug in Spijk. Vervolgens start om 13:00 uur een leuke toertocht richting Hoogezand waar ze kort het Nationaal Bus Museum (NBM) gratis bezoeken. Dit bezoek aan het NBM is niet alleen voor motorrijders maar voor iedereen die het NBM eens van binnen wil bekijken. Via de mooiste binnenwegen gaan ze vervolgens richting Delfzijl waar aan het einde van de middag de dag afgesloten met een hapje en een drankje in het Havencafé. Deze dag heeft het Havencafé een speciaal menu voor deelnemers aan de motorvrienden rit samen gesteld (dit is voor eigen rekening).

Meeropbrengst voor Oekraine
De middag staat in het teken van gezellig samen toeren door onze mooie provincie. Wel vragen Ron en Gerrit Jan de deelnemers om een vrijwillige bijdrage voor dekking van de (minimale) kosten en de opvang van Oekraïense vluchtelingen in de gemeente Eemsdelta, speciaal de toekomstige opvang in de Luingaborg Bierum. Ook worden er speciale Motorvrienden shirts verkocht  waarvan € 5,00 per shirt ten goede komt van de opvang van Oekraïense vluchtelingen.

Deelnemen
Aanmelden is niet nodig. Wil je van tevoren de route ontvangen voor je Garmin of TomTom plaats dan een berichtje op de Facebookpagina van Motorvrienden rit Bierum -Spijk.

Back to top button