Monumentale dorpshuis Wirdum kan na corona weer gasten ontvangen

Wirdum – Afgelopen maandag is de inboedel van het Wirdumse dorpshuis vanuit het tijdelijke onderkomen verplaatst naar het echte dorpshuis. Het bestuur van het dorpshuis is heel blij met hun nieuwe onderkomen.

Het dorpshuis werd versterkt én verbouwd. NCG nam de versterking voor zijn rekening; het bestuur van het dorpshuis was de opdrachtgever voor de verbouwing. Na een twee jaar durende voorbereiding werd vastgesteld hoe de noodzakelijke versterkingswerkzaamheden én de verbouwwensen van het bestuur vorm zouden krijgen.

In augustus 2020 startte aannemer Jan Boss uit Wirdum met de uitvoering van de werkzaamheden. Helaas werd de geplande opleverdatum – eind 2020 – niet gehaald. Zoals vaker gebeurt bleek tijdens de werkzaamheden dat het gebouw in een slechtere staat was dan verwacht. Hierdoor moest ingenieursbureau Borg een aantal versterkingsmaatregelen aanpassen en ontstond er een vertraging van twee maanden.

Op vrijdag 12 maart werd het monumentale dorpshuis te Wirdum aan de eigenaar opgeleverd door de aannemer. Nu het dorpshuis ook weer helemaal op orde is hoopt het bestuur op korte termijn weer gasten te mogen ontvangen.

Back to top button