Leerlingen van de George Martens School verrassen ouderen in Godlinze met paasbakjes

Appingedam – Vandaag hebben zeven leerlingen van de George Martens School in Appingedam hard gewerkt aan 30 paasbakjes voor de ouderen van de doopsgezinde gemeente van Zeerijp/ Zijldijk.

De kerk had de school benaderd of ze paasbakjes voor de ouderen wilden maken om zo toch een beetje gezelligheid bij de ouderen in huis te brengen.” Natuurlijk”, was het antwoord van Amber,” dat is toch leuk voor die mensen”. Ook de anderen waren dol enthousiast en kwamen op het idee om er zelf leuke kaartjes bij te maken. Na drie uurtjes werken waren de bakjes prachtig gevuld met tulpen, wilgenkatjes, eitjes en een lief kaartje. Iedereen was erg tevreden met het eindresultaat en nu hopen dat de ouderen een vrolijk Pasen krijgen.

Doen wat werkt
De George Martens School is een school voor praktijkonderwijs. Leerlingen leren hier vooral door te doen. Daarbij proberen wij het nuttige zoveel mogelijk te verweven met het leuke. De nadruk voor veel activiteiten ligt vooral op het doen. Het is belangrijk dat er activiteiten plaatsvinden buiten de school; dit in het kader van de maatschappelijke vorming. Het maken van paasbakjes voor ouderen is daar een mooi voorbeeld van.

Back to top button