5.4 C
Delfzijl
6 mei 2021 23:39

Moeder Grietje en dochter Emma Holwerda halen tegelijk mbo-diploma

Appingedam – Moeder Grietje en dochter Emma hebben woensdag 12 juli tegelijkertijd hun eerste mbo-diploma voor dezelfde opleiding ontvangst genomen. ‘Dat we hier samen onze diploma mogen ophalen, vind ik toch wel echt een kroontje op alles wat we hebben meegemaakt,’ zegt moeder Grietje Holwerda trots.

Grietje Holwerda heeft haar diploma gehaald voor de opleiding Directiesecretaresse/Managementassistent, die zij volgde bij Noorderpoort Business & Administratie in Groningen. Haar dochter Emma volgde de soortgelijke opleiding Secretaresse bij Noorderpoort Beroepsonderwijs Appingedam. Beiden zijn ze in één keer geslaagd, zonder herkansingen én ze ontvingen ook nog eens op dezelfde dag hun mbo-diploma.

Gezin, werken, school, studie en dan slagen

Twee jaar geleden kwam Grietje mee naar het intakegesprek van haar dochter Emma. Grietje raakte geïnspireerd en het leek haar zo’n leuke studie, dat ze zich aanmeldde voor het bbl-traject van de opleiding. Haar dochter Emma is enorm trots op haar moeder: ‘Ik vind het zo knap. Ze is al wat ouder en zit niet in het schoolritme.’ Ook neemt Emma haar petje af voor haar moeder die alle ballen in de lucht kon houden. ‘Ze heeft natuurlijk een gezin en ze moet werken en naar school en thuis nog leren. Ik vind het echt knap dat ze het gedaan heeft en ook nog in één keer geslaagd is!’

Een echte familieaangelegenheid

Gedurende de hele studietijd kreeg Grietje gelukkig heel veel hulp van haar familie. Emma kon naast haar studie veel overnemen in het huishouden, wat onder andere betekende dat Emma er iedere dag voor zorgde dat het avondeten bereid werd. ‘Dan kan ik tenminste zelf beslissen wat we te eten krijgen,’ zegt Emma. Zelfs de jongste dochter Jolien kon haar steentje bijdragen aan de studie van haar moeder. ‘Ik ben niet goed in rekenen en daar kon zij me dan weer goed mee helpen,’ bekent Grietje.

Dat moeder en dochter eenzelfde soort opleiding volgden, werkte erg in hun voordeel. Ze konden elkaar helpen en motiveren. Grietje en Emma waren dan ook vaak in het weekend samen bezig met hun studie. ‘We konden elkaar tips geven en vragen aan elkaar stellen,’ zegt Grietje. Emma vult aan: ‘Vooral met het examen konden we elkaar ondersteunen. Ik kon haar helpen en voorbereiden op wat komen ging, omdat ik het examen iets eerder had.’

Emma gaat na de zomer starten met de studie Medewerker Marketing & Communicatie bij Noorderpoort Business & Administratie, de oude schoollocatie van haar moeder. Voor Grietje zit het studerende leven er nu echt op. ‘Ik ga nooit weer een hele studie doen. Ik vond het heel erg leuk om te doen, maar het is gewoon heel druk. Zeker om het te combineren met een baan en met het gezin. Ik zou niet zo snel weer een volledige studie doen, maar wel cursussen volgen,’ zegt Grietje. Ze blijft werkzaam bij de RUG, waar ze ook haar werkervaringsplek heeft gehad de afgelopen twee jaar.

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,290VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier
TuinTuin
KlussenKlussen
WonenWonen

Populaire berichten