13.5 C
Delfzijl
21 juni 2021 08:43

Minimal Music concert Clarinets Unlimited op landgoed Ekenstein

spot_img

Appingedam – Klarinetorkest Clarinets Unlimited is wars van gebaande paden en zoekt graag nieuwe wegen. Zo heeft het eerstvolgende concert het thema Minimal Music gekregen. Dit is veelal eigentijdse muziek die is opgebouwd uit korte frases die in een constant tempo worden herhaald en geleidelijk aan kunnen veranderen.

Zo wordt de luisteraar langzamerhand meegenomen en komt hij uiteindelijk in een soms heel andere sfeer terecht. Er is veel afwisseling: sommige werken komen direct op je af, activerend en dynamisch, andere stukken komen over als meditatief en in trance brengend.

U kunt luisteren naar werk van Steve Reich, Douwe Eisenga en anderen. Het gaat om muziek die gerekend wordt tot de Minimal Music, of die er op z’n minst sterk aan verwant is. Met medewerking van Alette van de Belt, veelbelovend klarinetstudent van het ArtEZ conservatorium te Zwolle, zij  speelt de soloklarinetpartij in het stuk New York Counterpoint van Steve Reich.

Waar en wanneer
Deze bijzondere muziek wordt op twee plaatsen ten gehore gebracht: Op zondag 17 februari 2019 kunt u komen luisteren in Het Schathoes op landgoed Ekenstein nabij Appingedam, aanvang 14:00 uur.

Kaarten: Voorverkoop €12,50 via website www.clarinetsunlimited.nl , of € 15,00 aan de zaal

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,257VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
DierDier
KlussenKlussen
TuinTuin
WonenWonen
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten