fbpx
15.3 C
Delfzijl
maandag 06 juli 2020
Home Algemeen Minder leerplichtigen, hoger aantal voortijdig schoolverlaters in de gemeente Delfzijl

Minder leerplichtigen, hoger aantal voortijdig schoolverlaters in de gemeente Delfzijl

Delfzijl – Het aantal leerplichtige leerlingen in de gemeente Delfzijl daalt volgens verwachting. Dit is te lezen in het Jaarverslag Leerplicht Schooljaar 2014-2015. In 2014 telde de gemeente nog 3685 leerplichtigen.

Dit jaar zijn het er 94 minder. Het aantal leerplichtigen in Delfzijl dat niet staat ingeschreven op een school (absoluut verzuim) is gestegen van drie naar zes. Er zijn in totaal 151 meldingen gemaakt van leerlingen die zonder toestemming voor langere tijd van school wegbleven (relatief verzuim).

Strenger toezicht en betere samenwerking
Wethouder Menninga over de cijfers voor Delfzijl: “Behalve dan de verwachte daling van het aantal leerplichtigen, wijken de cijfers niet veel af ten opzichte van de afgelopen jaren. Het aantal meldingen van leerplichtige leerlingen die zonder toestemming voor langere tijd niet op school komt, is dit jaar wel wat hoger dan voorgaande jaar. Dit is echter het resultaat van strenger toezicht van de gemeente en een betere samenwerking met de scholen. Strenger toezicht en een betere samenwerking geven ons beter inzicht in de cijfers en maakt dat we in de komende jaren nog meer kunnen doen om ongewenst verzuim te voorkomen”

Advertenties