Meiden NEC Delfzijl MO17 halen in slot minuut van wedstrijd tegen GOMOS kampioenschap binnen

Delfzijl – Woensdag 6 juni 2018 zijn de meiden MO17-1 van NEC kampioen geworden in de eerste klasse uit de competitie. Op het programma stond een echte kampioenswedstrijd tegen GOMOS uit Norg. Dit was de laatste wedstrijd uit de competitie, waarbij beide teams kampioen konden worden. De uitwedstrijd in Norg werd verloren door NEC met 2-1, dus de dames van NEC hadden wat recht te zetten.

In de openingsfase van de thuiswedstrijd blijkt dat beide teams kansen creëren om een doelpunt te scoren. Halverwege de eerste helft weet GOMOS na een snelle counter aanval de bal in het net van NEC te schieten. De meiden van NEC geloven in het kampioenschap en blijven strijden met prima samenspel, maar helaas wordt dit niet beloond met een doelpunt. NEC gaat met 0-1 de rust in.

De coaches moedigen het team in de rust aan en legt de focus op hetgeen waar het team goed in is: samenspelen en strijden voor elkaar. Het afgelopen seizoen is veel getraind op het moderne tiki-taka voetbal, wat bij de grote professionele clubs wordt gespeeld. Daar ligt de kracht van MO17 en heeft daarmee al vele wedstrijden gewonnen.

Halverwege de tweede helft weet MO17 door de sterke verdediging heen te komen en valt het doelpunt uit een schot in de hoek van het doel. De spanning in de wedstrijd stijgt, de tijd dringt. Het publiek is in grote getale aanwezig en moedigt de meiden op een positieve manier aan. Met de twaalfde man aan de  zijde van NEC volgen de laatste minuten van de wedstrijd. NEC is veel in bal bezit en het winnende doelpunt hangt in de lucht. De kansen volgen zich snel op, echter de paal en de keeper van GOMOS blokkeren telkens een doelpunt. In de laatste 2 minuten krijgt NEC een corner. De bal wordt richting de tweede paal geschopt, waarna een kopbal volgt en het winnende doelpunt is realiteit. Het verlossende eindsignaal klinkt en NEC wint met 2-1, waarmee het verdiende kampioenschap is gerealiseerd.

Het team is voor de vijfde keer kampioen geworden. Als eerste meisjes team binnen NEC is dit team in 2013 begonnen in de E-jeugd en zijn nu doorgegroeid tot het super team, wat het nu is. Inmiddels zijn er al vele meisjes en vrouwen lid van de club. Uiteraard zijn nieuwe leden welkom om bij NEC Delfzijl. Geïnteresseerden kunnen zich wenden tot het bestuur van NEC of bezoeken vrijblijvend een training van de meiden of vrouwen.

Back to top button