fbpx
maandag 25 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Meervoudig wereld- en Europeeskampioen geeft gastles bij Karateclub Kyôchô

Delfzijl – Valeri Dimitrov (39), maar liefst twintig keer Europeeskampioen fullcontact karate en winnaar van drie wereldtitels gaf vorige week les aan de jeugd van Kyôchô. Helemaal vanuit Bulgarije maakte deze topvechter een tour door Nederland waar hij vijf sportscholen bezocht waaronder die van Patrick en Inge Stegenga. Op zaterdag eindigde de tour in sportcentrum Papendal te Arnhem waar alle volwassen karateka’s uit Nederland een training met hem konden volgen.

Deze training werd gedeeld met drie andere scholen uit het Noorden. Vijfenvijftig karateka’s vanaf tien jaar zijn door deze ontmoeting weer een fantastische ervaring rijker. De les eindigde namelijk met het vechten tegen elkaar, persoonlijke vragen stellen aan de Wereldkampioen en een mooie groepsfoto.

Dimitrov stond meerdere keren op het podium bij het wereldkampioenschap zonder gewichtscategorieën, dat eens in de vier jaar in Tokio wordt gehouden. De Bulgaar heeft zelfs een karatetechniek met zijn naam: de “Valeri kick”.

Toen Sensei Patrick in 2019 voor zijn vierde dangraad op ging in Japan, ontmoette hij Valeri Dimitrov van dichtbij, samen stonden ze op het examen voor de wereldboard in Tokio. Dimitrov behaalde zijn vijfde dan in het Shinkyokushinkarate. Shinkyokushinkarate is een manier om jezelf te overwinnen en te ontdekken. Discipline, respect en wilskracht staan voorop. Wereldwijd beoefenen ongeveer vier miljoen mensen het Shinkyokushin karate.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,310VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer