Maria-Lichtmis Winterwandeling op zaterdag 4 februari

Leermens – De Maria-Lichtmis wandeltocht wordt georganiseerd op zaterdag 4 februari. Het is een wandeling met ontmoeting, cultuur en lekkernijen langs de kerken van Eenum, Leermens, ’t Zandt en Zeerijp. De wandeltocht bedraagt 15 km en voert deelnemers langs landelijke paden en wegen. Onderweg kan uitgerust worden in de kerken, kan er iets genuttigd worden en wordt de wandelaar vermaakt. 

In alle vier deelnemende kerken (Eenum, Leermens, ’t Zandt en Zeerijp) worden activiteiten georganiseerd, zoals exposities, muziek, zang, poëzie. In Leermens mag bijvoorbeeld door organisten op het Van Vulpen-orgel worden gespeeld.

Vanzelfsprekend kan de deelnemer pannenkoeken eten, ook is er soep, koffie/thee of  chocolademelk en plaatselijke lekkernijen zoals Ainmer doemkes en Leermster krombekken.

Deelname is gratis en er kan in elk van de vier kerken worden gestart. Een stempelkaart met routebeschrijving/programma voor deelnemers is op de website en in alle kerken beschikbaar. Is de stempelkaart in alle vier kerken afgestempeld dan ontvangt de deelnemer een herinnering.

Maria Lichtmis
Maria Lichtmis, veertig dagen na kerstmis, geeft het einde aan van de donkere winterdagen en het was ook de dag waarop knechten en dienstboden lang geleden van betrekking konden veranderen. In de loop der eeuwen werd Maria Lichtmis, het laatste van de Midwinterfeesten, een traditie met pannenkoeken eten, muziek en theater.

Informatie
Bert de Jong 0596 573517 / 0642911611 / bertdejong61@gmail.com of via de website: https://sites.google.com/view/marialichtmis/

Back to top button