Maria Lichtmis Wandeltocht leidt langs Groninger kerken

Zeerijp – Op zaterdag 3 februari krijgen wandelliefhebbers opnieuw de kans om deel te nemen aan de Maria Lichtmis Wandeltocht. De route, die ongeveer 15 kilometer lang is, voert de deelnemers langs de schilderachtige kerken van Leermens, Eenum, Zeerijp en ‘t Zandt.

Dit jaar zal burgemeester Ben Visser de wandeling aftrappen door in Zeerijp de eerste kaars te ontsteken op de nieuwe kandelaar van de Jacobuskerk.

De wandeltocht biedt een prachtige gelegenheid om het Groninger platteland te verkennen, waarbij de uitgestrektheid van het gebied goed tot uiting komt. Het kenmerkende Groninger platteland wordt gekenmerkt door weidse uitzichten zonder de beperking van hoogbouw.

Naast het genieten van de natuur bieden de vier kerken langs de route ook warmte in de vorm van muziek, poëzie, exposities en lokale lekkernijen zoals Ainmer Doemkes en Leermster Krombekken. In twee kerken worden zelfs pannenkoeken gebakken, en er is koffie, thee en soep verkrijgbaar. Zo krijgen de deelnemers onderweg een voorproefje van de Groninger cultuur en regionale specialiteiten.

De lokale commissies van de kerken in Eenum, Leermens, ‘t Zandt en Zeerijp hebben in 2019 nieuw leven geblazen in de traditie van de Maria Lichtmis Wandeltocht. De deelname is gratis, en de wandeling kan vanaf tien uur gestart worden in elk van de vier kerken. Deze winterse tocht wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de gemeente Eemsdelta.

Back to top button