donderdag 21 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Marco Moreno nieuwe CEO bij ESD-SIC

Farmsum – Marco Moreno (46) is benoemd als nieuwe CEO van ESD-SIC in Farmsum (Delfzijl). Hij volgt hiermee Heiko Petersen op, die zich als CEO terugtrekt, maar wel aandeelhouder blijft. Moreno zal zijn functie als CEO combineren met het directeurschap van ESD-SIC. Hij neemt hiermee deels de taken van Richard Middel over die na ruim 15 jaar voor een nieuwe uitdaging buiten het bedrijf kiest. Kor Mulder, manager Corporate Affairs en ruim twintig jaar werkzaam bij ESD, is vanaf heden mede het eerste aanspreekpunt voor de externe contacten.

Moreno heeft meer dan twintig jaren ervaring opgedaan in het werkveld van silicium carbide (SiC). Begonnen als ingenieur, heeft hij zich gespecialiseerd in diverse technische leidinggevende functies in meerdere internationale SIC-  bedrijven waaronder voor Saint Gobain in Brazilië en Venezuela en Sublime in Zuid-Afrika, waar hij de CEO-positie bekleedde voordat hij bij ESD kwam. Sinds 2019 is Moreno werkzaam voor ESD-SIC als Technisch Directeur.    

Richard Middel heeft als commercieel directeur  de afgelopen jaren het bedrijf in moeilijke omstandigheden geleid. In de afgelopen maanden zijn er mede onder zijn leiding diverse (technische) aanpassingen doorgevoerd om (mogelijke) oplossingen voor de ongewenste blazers te vinden. Hij heeft deze situatie op een goede manier bespreekbaar gemaakt en actief een relatie opgebouwd met de omgeving en diverse relevante organisaties.

Recentelijk heeft ook Joost Demmink aangegeven als Manager Research & Development zijn carrière buiten ESD-SIC te willen voortzetten. De taken van Demmink worden intern opgevolgd. De externe contacten die hij onderhield zullen vooralsnog ook worden overgenomen door Kor Mulder.

Vergroening
ESD-SIC zal zich in de komende jaren concentreren op een verdere verduurzaming van het bedrijf. In de afgelopen periode heeft het bedrijf met succes diverse maatregelen doorgevoerd om de ongewenste blazers tegen te gaan en het productieproces verder te verduurzamen. Het bedrijf zal deze koers onder Moreno voortzetten en zich in de komende jaren gaan richten op een verdere vergroening en verduurzaming. Moreno zal zich in eerste instantie richten op het verbeteren van de interne processen, de reorganisatie van het bedrijf en het verder succesvol reduceren van het aantal blazers. Het voornaamste doel is de negatieve gevolgen van de bedrijfsvoering voor het milieu te voorkomen, te minimaliseren en/of verdergaand te beheersen.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,305VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
KlussenKlussen
AutoAuto