10.1 C
Delfzijl
22 april 2021 17:06

Mannen uit Blijham en Siddeburen aangehouden na grootschalig henneponderzoek

Siddeburen / Blijham – De politie heeft vorige week twee woningen in Siddeburen en Blijham doorzocht in een henneponderzoek. Daarbij werd beslag gelegd op meerdere bankrekeningen, onroerend goed en een zeewaardig motorjacht. Tijdens de actie werd in de woning in Blijham de 49-jarige bewoner aangehouden. De 39-jarige bewoner van het doorzochte woning in Siddeburen werd afgelopen zondag op het vliegveld in Eindhoven aangehouden. Beiden mannen worden verdacht van grootschalige teelt en handel van hennep. Het duo is voor nader onderzoek ingesloten.

Aantreffen grote professionele hennepkwekerij
De politieactie vond plaats naar aanleiding van het aantreffen van een grote professionele hennepkwekerij op 8 oktober in Hellum. Daar werd naar aanleiding van een anonieme tip in een loods bij een boerderij aan de Westerzanden een grote hennepkwekerij ontdekt. De ruim 3000 planten waren kort daarvoor geoogst. De 48-jarige bewoner van het pand werd toen aangehouden. Door het hennepteam van de politie Noord-Nederland werd de kwekerij ontmanteld en nader onderzoek ingesteld. Dit spoor leidde nu naar Siddeburen en Blijham. Het onderzoek wordt voortgezet en meer aanhoudingen worden dan ook niet uitgesloten.

Beslag op zeewaardig motorjacht
Tijdens onderzoek naar de eerder genoemde kwekerij bleek dat de afgelopen twee jaar een winst is gegenereerd van meer dan twee miljoen euro. De politie heeft naast beslag in de strafzaak ook in kader van ontneming beslag gelegd op meerdere bankrekeningen, onroerend goed en een zeewaardig motorjacht.

 

Volg ons op

11,078FansLike
1,424VolgersVolg
5,285VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
DierDier
WonenWonen
KlussenKlussen

Populaire berichten