Carbagerunteam Op het Nippertje uit Meedhuizen rijdt voor stichting Opkikker

Meedhuizen – In februari 2016, om precies te zijn van 15 tot en met 19 februari, wordt al weer de vijfde wintereditie van de carbagerun verreden. Het is een “barrelrally” met auto´s waarvan de dagwaarde niet boven de vijfhonderd euro ligt en waarvan het bouwjaar niet van na 1998 is. Of de brikken de eindstreep gaan halen is vaak de vraag en zeker nu omdat er in een bergachtig gebied gereden gaat worden. De tocht gaat van Basel via Turijn, Avignon en Toulouse naar Andorra. Een barre tocht van vijf dagen door maar liefst zeven landen en door verschillende berggebieden; van de Vogezen tot aan de Pyreneeën. De kans is dus groot dat er onderweg genoten kan worden van een adembenemend sneeuwlandschap.

Carbagerunteam Op het Nippertje
Een aantal avontuurlijke noorderlingen; Aaltjo Koster, Richard de Vries, Arjan Halsema en Marcel van der Laan hebben het plan opgevat om ook aan de wedstrijd mee te gaan doen. Hun auto zal worden omgebouwd tot een grote groene kikker en dat is omdat zij zich laten sponsoren voor de stichting Opkikker. Het achternichtje van Marcel van der Laan, Céline de Jong, is samen met haar moeder intensief betrokken bij deze stichting. Door het inzamelen van batterijen, cartridges en oude mobieltjes hebben zij al een bedrag van maar liefst 6732,90 euro verzameld voor de stichting. Opkikker bezorgt gezinnen waarvan een kind langdurig ziek (geweest) is een gezellige ontspanningsdag, dit doen zij zo’n tweeduizend keer per jaar. En hiervoor willen de chauffeurs zich dus inzetten. Zij hopen dan ook dat zij veel nieuwe sponsoren mogen begroeten.

De start van de Carbagerun is bij de evenementenhal in Gorinchem maar omdat de rijders zich inzetten voor de stichting Opkikker zullen de mannen in februari vertrekken bij de jonge ambassadeur van de stichting Céline de Jong die aan de hoofdstraat in Meedhuizen woont.

Sponsors gezocht
Sponsoring is mogelijk vanaf een bedrag van 10 euro, de naam komt dan op de auto te staan. Voor info en sponsoring kunt u contact opnemen met Claudia de Jong-Schmöltzer: Claudia.dejong@ziggo.nl

Back to top button