donderdag 21 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Man op wad bij Delfzijl blijkt na lange zoekactie wadloper te zijn

Delfzijl – De hulpdiensten zijn in Delfzijl uren druk in de weer geweest om een 30-jarige man uit het water van de Eems te halen. Mensen zagen aan het begin van de middag een man bij de kwelder langs de Handelskade Oost het water inlopen. Toen de politie ter plaatse was liep de man al enkele honderden meters uit de kust.

Achter de man aan
Agenten besloten in waadpakken achter de man aan te gaan, ondertussen werd ook een reddingboot van de KNRM opgeroepen. Toen de reddingboot in de buurt van Delfzijl was werden twee redders afgezet op het wad om naar de man toe te lopen. Door het lage water moest de reddingboot vervolgens weer via de Eemshaven omvaren om in de buurt te komen.

Uit het vizier
Een van de agenten in waadpak had ondertussen besloten om terug te gaan naar Delfzijl, de andere agent bleef de man in het vizier houden en probeerde nogsteeds bij hem te komen. De redders van de KNRM waren hem inmiddels uit het vizier verloren, er werd besloten om hen weer aan boord van de reddingboot te halen.

Ook de agent werd door de KNRM aan boord gehaald, hij bleek gewond te zijn geraakt aan zijn voet en werd naar de Eemshaven gevaren. De reddingboot vroeg om medische assistentie op het noodkanaal van de kustwacht waar de actie werd gecoördineerd.

Reactie van wadloper
Op dat moment kwam er ineens reactie van een persoon die aangaf een wadloper te zijn. Na het uitwisselen van zijn positie bleek het om de persoon te gaan waar de hulpdiensten al uren mee bezig waren.

De 30-jarige wadloper gaf aan een ervaren wadloper te zijn en een tocht over het wad aan het lopen was en zich afvroeg wat al die hulpdiensten aan het doen waren. De reddingboot wilde de man aan boord halen, maar hij weigerde dat en wilde de tocht afmaken. Hij gaf aan op dat moment alweer op de terugweg te zijn naar Delfzijl.

De wadloper was in het bezit van een vergunning en een portofoon om in geval van nood alarm te kunnen slaan. Waarom hij niet eerder iets heeft meegekregen van de actie is niet duidelijk. De politie zal hem in Delfzijl opwachten en een gesprek met de man gaan voeren.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,306VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
DierDier
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle