13.5 C
Delfzijl
21 juni 2021 08:23

Opnieuw oppassen voor lokale gladheid

spot_img

Nederland – Ook vandaag moeten weggebruikers rekening houden met kortstondige gladheid. Het is wisselvallig met perioden met regen en natte sneeuw. In het zuiden, midden en oosten kan de sneeuw op een enkele plek kortstondig blijven liggen en tijdelijke gladheid veroorzaken. In het noordoosten komt aan het begin van de ochtend plaatselijke gladheid voor door bevriezing en sneeuwresten.

In Groningen en Drenthe zijn de wegen lokaal bevroren en op sommige plaatsen ligt ook nog sneeuw. Hierdoor kan het plaatselijk glad zijn. In de tweede helft van de ochtend loopt de temperatuur op en daardoor verdwijnt de kans op gladheid.

Wel sneeuw, maar niet strooien
Het wordt een waterkoude dag met perioden met regen en natte sneeuw. In het noorden valt de neerslag mee. De temperatuur stijgt naar een enkele graad in het oosten en 3 tot lokaal 4 graden in het westen. In het zuiden, midden en oosten is de kans op natte sneeuw groter. Als het tijdelijk harder sneeuwt kan de sneeuw kortstondig blijven liggen en gladheid veroorzaken. Vooral in het westen van Brabant zou dit wel eens kunnen gebeuren. Strooidiensten kunnen voor deze gladheid niet preventief strooien. Door de regen en natte sneeuw zou het zout in korte tijd wegspoelen.

Winterse perikelen nog niet voorbij
Komende dagen blijft het oppassen voor gladheid. In de nacht van zaterdag op zondag klaart het af en toe op en koelt het af naar 0 tot lokaal -2 graden. Omdat de wegen nog nat zijn kan het glad worden door bevriezing van natte weggedeelten. In de nacht naar maandag vriest het opnieuw licht met kans op bevriezingsgladheid. Maandag is kans op winterse neerslag.

Na maandag lijkt het zachter te worden. Daardoor neemt de kans op gladheid af.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,257VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen

Populaire berichten