16 C
Delfzijl
24 februari 2021 18:44

Magneetvissen en zoeken met metaaldetector in de gemeente Delfzijl verboden

Delfzijl – In de gemeente Delfzijl geldt een detectieverbod. Dit betekent dat magneetvissen verboden is. Het gebruik van een metaaldetector of ander voorwerp, bestemd voor het opsporen van wapens, munitie of munten is ook verboden. Hiermee wil de gemeente archeologisch materiaal beschermen en de veiligheid waarborgen. Zo willen ze tevens onveilige situaties bij de vondst van explosief materiaal voorkomen.

Gevaar voor openbare veiligheid
Tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben er binnen onze gemeente diverse gevechtshandelingen plaatsgevonden. Als gevolg hiervan is er explosief materiaal in de bodem is achtergebleven. In de loop der tijd is dit explosieve materiaal mogelijk instabiel geworden. Uit meldingen is gebleken dat er binnen de gemeente hobbymatig gezocht wordt naar overblijfselen. Dit kan gevaar opleveren voor de openbare veiligheid wanneer (onbedoeld) explosief materiaal wordt gevonden.

Volg ons op

10,924FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten

NL-Alert ontvangen? Wees alert

Nederland - De overheid zet NL-Alert steeds vaker in bij een noodsituatie. Bijvoorbeeld bij een grote brand. Ook in Groningen wordt het alarmmiddel regelmatig...