fbpx
zaterdag 27 november 2021
11.3 C
Delfzijl

Loop hier virtueel rond op de vernieuwde strandboulevard in Delfzijl

Delfzijl – De aanleg van het vernieuwde stadsstrand in Delfzijl is in de afrondende fase aanbeland. Daarmee komt na bijna tien jaar het einde in zicht van het Marconi project. Na jaren van planning werd in 2015 begonnen met de verhoging van de zeedijk en het aanleggen van de kwelders. Het Marconi project is bedacht om Delfzijl beter te verbinden met de Waddenzee. Door de stijging van de zeespiegel moest de zeedijk worden verhoogd. De gemeente, provincie en andere instanties grepen dat moment aan om het gebied compleet te vernieuwen.

Doordat de zeedijk naar binnen werd verlegd ontstond er ruimte voor een vergroot strand met een strandboulevard en een nieuwe brug die het centrum met het strandboulevard verbind.

Het strand zou eigenlijk afgelopen jaar al worden opgeleverd, maar onder andere door de uitbraak van het coronavirus liepen de werkzaamheden enkele maanden vertraging op. De gemeente hoopt nu het strand eind mei / begin juni te kunnen openen.

Op dit moment vinden er nog werkzaamheden plaats in het vernieuwde gebied. Het Ede staal monument en het monument van het loodswezen moeten nog worden terug geplaatst. Afgelopen week is er ter hoogte van het Eemshotel een toiletunit geplaatst en wordt er nog hard gewerkt aan de boulevard.

Hieronder kunt u een virtuele rondleiding volgen over de nieuwe strandboulevard.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,329VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer