Weekendweer: wisselvallig en vrij koud slotweekend maart

Nederland – De zomertijd gaat dit weekend in, maar het weerbeeld ziet er allesbehalve zomers uit. Het is sterk wisselvallig met zaterdag flinke buien met kans op hagel en onweer. Er staat een stevige wind en het wordt niet warmer dan 7-9 graden. Zondag is de kou weer uit de lucht met 11-14 graden, maar ook dan is het winderig met kans op wat regen.

Zaterdag wordt met een matige tot vrij krachtige en aan zee krachtige westenwind vrij koude lucht aangevoerd. Er trekken ook buien mee en dit kunnen felle buien zijn met hagel en een klap onweer. De stevige wind maakt het er niet aangenamer op, maar het voordeel is wel dat de buien snel overtrekken.

De temperatuur stijgt op de meeste plaatsen naar ongeveer 8 graden. Tijdens buien is het overal kouder en een winterjas is raadzaam. Later op de dag neemt de buiigheid af en schijnt vaker de zon.

Onstuimige zondag
Na een vrij koude, maar droge nacht met temperaturen van 2-5 graden is het zondag aanvankelijk droog. In het oosten en zuiden schijnt in de ochtend nog af en toe de zon. Vanuit het noordwesten neemt de bewolking toe en in het noorden en noordwesten volgt wat lichte regen. In de rest van het land blijft het waarschijnlijk droog.

Er staat een vlagerige zuidwestenwind. Boven land waait het matig tot vrij krachtig en aan zee krachtig. In het noordwestelijk kustgebied, bij de Wadden en het IJsselmeer is de wind hard, mogelijk stormachtig, windkracht 7 tot 8. De temperatuur is duidelijk hoger dan zaterdag en ligt tussen 11 en 14 graden.

Volgende week tijdelijk warmer
Na het weekend wordt het tijdelijk warmer met in het zuidoosten zelfs temperaturen van ruim 20 graden. Ook op deze vrijdag is het vrij zacht met temperaturen van 13 tot 16 graden.

Back to top button