vrijdag 30 juli 2021
19.9 C
Delfzijl

GGD Groningen opent op 12 april vaccinatielocatie in Appingedam

spot_img

Appingedam – GGD Groningen richt voor het vaccineren tegen het coronavirus in de provincie Groningen meerdere vaccinatielocaties in, verspreid over de provincie. Op verschillende plaatsen vinden voorbereidingen plaats om de locaties gereed te maken voor grootschalige inenting. Op maandag 12 april opent er een vaccinatielocatie in Appingedam.

Locatie Appingedam
Sporthal Eelwerd aan de Opwierderweg 65 wordt ingericht als vaccinatielocatie. De bezoekers gaan lopend naar binnen, waar de vaccinatie in 1 van de 4 kamers plaatsvindt. Via een aparte uitgang verlaat men de vaccinatielocatie. Bezoekers die met de auto komen, kunnen gratis parkeren.

BioNTech/Pfizer
Op de locatie werkt de GGD met het BioNTech/Pfizer vaccin. Sinds 6 januari 2021 is het vaccineren met het BioNTech/Pfizer-vaccin begonnen bij de verschillende groepen. Op dit moment hebben 75-plussers een uitnodiging ontvangen. De 65-75-jarigen ontvangen naar verwachting in de loop van april een uitnodiging. Zodra de levering van vaccins toeneemt kunnen er meer kamers in gebruik worden genomen.

Samenwerking met regionale huisartsen
De locatie gaat ook door een aantal regionale huisartsen gebruikt worden om te vaccineren. GGD Groningen en huisartsen werken hierin samen in de bestrijding van het coronavirus. Na opening kunnen deze ‘priklocaties’ door beide partijen tegelijkertijd gebruikt worden.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,265VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
WonenWonen
DierDier
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten