fbpx
zaterdag 27 november 2021
11.3 C
Delfzijl

Lokaal Belang Eemsdelta wil de spoorwegovergangen rond Loppersum open houden

Loppersum – Lokaal Belang Eemsdelta heeft dit weekend een bezoek gebracht aan de onbewaakte spoorwegovergang Zuiderlopsterweg. Het wandelpad langs deze spoorwegovergang wordt door veel wandelaars gebruikt om onder andere naar Eenum te wandelen. Het is een eeuwenoud pad met een rijke cultuurhistorische en landschappelijke waarde.

In de gemeenteraad van de voormalige gemeente Loppersum is er jaren gesproken over de onbewaakte spoorwegovergangen aan de Gerichtsweg in Eenum en het Storksterpad en de Zuidlopsterweg in Loppersum. ProRail heeft de opdracht gekregen om voor 2023 alle onbeveiligde spoorwegovergangen te beveiligen of te sluiten. De inwoners van Leermens, Wirdum, Eenum en Oosterwijtwerd hebben inmiddels al laten weten het niet eens te zijn met de sluiting van de spoorwegovergang aan de Gerichtsweg. Cock Peterse uit Loppersum is gestart met een petitie dat de spoorwegovergang aan de Zuidlopsterweg niet gesloten mag worden. Tijdens de raadsvergadering op 28 april zal Peters inspreken en het belang van het wandelpad benadrukken.

De raadsleden Geert Jan Reinders en Fatih Yozgat van Lokaal Belang Eemsdelta hebben op locatie de situatie bekeken en beoordeeld. Reinders pleit ervoor de overgangen open te houden voor wandelaars. “Helemaal nu er een petitie ligt met meer dan 700 handtekeningen moet er goed gekeken worden naar de mogelijkheden de spoorwegovergangen open te houden”, besluit Reinders.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,329VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer