10.2 C
Delfzijl
8 mei 2021 12:02

Lokaal Belang Eemsdelta keert zich tegen windmolenplannen Waterschap Hunze en Aa’s

Delfzijl – Lokaal Belang Eemsdelta heeft vandaag schriftelijke vragen ingediend met betrekking tot de plannen voor windmolens langs de waddenkust. Gisteren werd bekend dat Waterschap Hunze en Aa’s plannen heeft voor het plaatsen van 3 a 4 grote windmolens op de zeedijk vanaf Delfzijl tot polder Breebaart. Dat leidde tot grote verontwaardiging bij natuur- en milieuorganisaties en bij diverse Statenfracties. De fractie van Lokaal Belang Eemsdelta laat nu ook weten grote bezwaren te hebben tegen de plannen.

Lokaal Belang Eemsdelta laat bij monde van raadslid Martijn Meijer weten dat de partij zich achter de milieu organisaties schaart. “Grote windmolens passen niet in het mooiste natuurgebied van Groningen, ook nog eens onderdeel van het Werelderfgoed Waddenzee. Wij horen bovendien dat de inwoners van Termunten, Termunterzijl en Borgsweer het plan totaal niet zien zitten”. Verder vindt Meijer dat de plannen indruisen tegen het coalitieakkoord. “Daar is opgeschreven dat het plaatsen van windmolens uitsluitend nog plaats vindt op reeds vergunde locaties. Deze plannen passen daarmee niet in het beleid van onze gemeente.”

De fractie van Lokaal Belang Eemsdelta vraagt het Delfzijlster college om kleur te bekennen en er alles aan te doen om deze plannen van tafel te krijgen.

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,289VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto

Populaire berichten