fbpx
dinsdag 26 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Lezing over mythen en feiten van hardlopen en blessures

Winschoten – Het Ommelander Ziekenhuis organiseert op woensdag 12 juli een lezing over de mythen en feiten van hardlopen en blessures anno 2017. Sportarts Steef Bredeweg legt aan de hand van voorbeelden uit zijn praktijk uit welke feiten en fabels er zijn rond hardlopen en blessures. 

De Run van Winschoten is in aantocht en voor veel lopers zijn de voorbereidingen op deze sportieve uitdaging alweer in volle gang. Hardlopen is een van de meeste beoefende sporten in Nederland en is gezond voor lijf, leden en psyche. Toch krijgen ook veel mensen last van blessures als ze hardlopen. Sportarts Steef Bredeweg van het Ommelander Ziekenhuis Groningen houdt op woensdag 12 juli een lezing over de mythen en feiten rond hardlopen en blessures.

Hardlopen en sport in het algemeen is heel gezond voor lijf en leden. Toch voelt niet iedereen zich kerngezond na het hardlopen. Last van de knieën, overbelaste spieren, stijfheid. Zomaar een paar blessures waar veel hardlopers mee te maken krijgen. Dr. Steef Bredeweg is sportarts in het Ommelander Ziekenhuis Groningen en het UMCG en doet al een groot aantal jaren wetenschappelijk onderzoek naar hardlopen en blessures. In 2014 is hij op dit onderwerp gepromoveerd aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Misleiding door fabrikanten hardloopschoenen

“Eén van de stellingen van mijn proefschrift was: Hardloopschoenfabrikanten hebben hardlopers misleid. Hardloopschoenen voorkomen geen blessures maar geven een schijnzekerheid waardoor blessures juist in de hand gewerkt worden. Tijdens mijn lezing leg ik uit wat ik hier precies mee bedoel”, aldus Steef Bredeweg. Hij gaat ook in op het nut van sport en bewegen voor de gezonde en zieke mens. Bovendien komen een aantal hele specifieke onderwerpen aan bod, zoals biomechanica, schoenen, steunzolen, ondergrond, trainingen, looptechniek, hartslagmeters, running gadgets, blessures en nog veel meer. Uiteraard is er ook ruim gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar te discussiëren over dit onderwerp.

Vitaliteit

Voor het Ommelander Ziekenhuis Groningen is vitaliteit een belangrijk speerpunt. Dit wil het ziekenhuis graag uitdragen richting patiënten, medewerkers en inwoners in de regio. Activiteiten rond sport en bewegen passen goed bij dit uitgangspunt en zullen de komende tijd vaker de aandacht krijgen in het Ommelander Ziekenhuis.

Datum: Woensdag 12 juli
Locatie: In Den Stallen, Oostereinde 10, Winschoten
Tijd: van 19.00 uur tot 21.00 uur

Iedereen is welkom bij deze lezing. De toegang is gratis, graag aanmelden via aanmelden@ozg.nl of 088 – 066 1000

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,310VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer