zaterdag, oktober 16, 2021
11.3 C
Delfzijl

Lezing Miriam van Reijen in de Groninger Zilverkamer

Appingedam – Oude filosofie in een nieuw jasje? Of is er niks nieuws onder de zon? Steeds groter wordt de belangstelling voor de duiding van het werk van filosofen en hun invloed op onze beschaving.

In de rij van mensen die zich daarmee bezighouden, is Miriam van Reijen al jaren een veelgevraagd spreekster. In nauwe samenwerking tussen de exposerende kunstenaar Jan Pieter van den Bos en de Groninger Zilverkamer komt Miriam van Reijen vrijdag 16 juni naar Appingedam.

Zij is die dag vanaf 20 uur in de Groninger Zilverkamer om haar interactieve verhaal over “Stoïcijnse Levenskunst” te houden. Want een ding staat vast: mevr. Van Reijen gaat het gesprek met de zaal niet uit de weg.

Miriam van Reijen (Breda,1946) is afgestudeerd in de sociale filo­sofie en ethiek (Nijmegen, 1974), en in de cultuur- en godsdienstso­ciolo­gie (Nijmegen, 1983). Zij kan bogen op een langjarige carrière in het onderwijs. Daarnaast houdt zij zich al jarenlang intensief bezig met Spinoza; in het bijzonder zijn theorie over de passies en zijn politieke filosofie, waarop zij in 2010 is gepromoveerd aan de universiteit van Tilburg. Miriam van Reijen ruime ervaring in het geven van lezingen en workshops, het begeleiden van socratische gesprekken en filo-cafés en het verzorgen van trainingen en cursussen zoals ‘Filosoferen over emoties, ‘Filosoferen over de goede keuze’, ‘Filosofie als levenskunst’ en ‘Geluk door wijsheid’ voor diverse instellingen, organisaties en verenigingen en in verschillende filosofische centra in Nederland en Frankrijk.

Wie meer over haar wil weten, raadpleegt haar eigen website http://www.miriamvanreijen.nl/.

Tijdens de bijeenkomst houdt Jan Pieter van den Bosch een korte inleiding over zijn geëxposeerde tekeningen en de invloed van Heraclitus en Plato op zijn werk.

 

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,301VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
spot_img
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen
TuinTuin
AutoAuto