Leerlingen van de Farmsumerborg hebben krans gelegd bij verzetsmonument Zwaantje

Delfzijl – Leerlingen van BS Farmsumerborg hebben dinsdagmiddag een krans gelegd bij het verzetsmonument Zwaantje. De heer Henk Ebbers, directeur van BS Farmsumerborg openende dinsdagmiddag de bijeenkomst in de raadszaal van het gemeentehuis. Naast de toespraak van locoburgemeester Jan Menninga gaven leerlingen van de groepen 6 en 7 samen met de heer Oebel Rinkema, een bijdrage aan het programma.

Tijdens de bijeenkomst vertelden de leerlingen wat de Tweede Wereldoorlog en het verzet tegen de Duitsers voor hen betekent. Na afloop van de plechtigheid gingen de aanwezigen naar het verzetsmonument Zwaantje aan het Johan van den Kornputplein te Delfzijl. De leerlingen legend hier samen met locoburgemeester Jan Menninga een krans.

Verzetsgroep Zwaantje

Het verzetsmonument Zwaantje is opgericht ter nagedachtenis aan de verzetsgroep Zwaantje, actief vanaf 1940. Door verraad werd de groep in 1943 opgepakt en afgevoerd. De verzetsgroep hield toen noodgedwongen op te bestaan. Het monument is geadopteerd door de christelijke basisscholen in Delfzijl. Ieder jaar organiseert één van hen de herdenking.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”1062″]

Back to top button