Leerlingen Campus Eemsdelta halen met zwemmen en bakken 5900 euro op voor Turkije en Syrië

Appingedam – Met twee zeer geslaagde acties hebben leerlingen van de Campus Eemsdelta in totaal ruim 5900 euro ingezameld voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië.

Op vrijdagmiddag 24 februari hebben ruim 70 leerlingen en docenten gesponsord baantjes gezwommen. Zwembad Dubbelslag in Delfzijl stelde haar zwembad geheel en al ter beschikking voor dit goede doel. De sponsoractie werd georganiseerd door leerlingen Aniek Ausema, An te Braake, Rosanna de Jong, Irma Keijer, Lian Sebastian, Romy Stoppels en studente Kiki Bootsman.

Elk zwemteams had een eigen naam en een leuke outfit. Het team “de gekke zeehonden” zwom de meeste baantjes. En het team “FIEF” had de leukste outfit. Maar het meeste geld werd opgehaald door team “De boerenbadeendjes”. Ela mocht als leerling de cheque in ontvangst nemen: er was €3.195,55 bij elkaar gezwommen.

Een andere succesvolle actie was de verkoop van Turkse lekkernijen zoals lahmacun en cake, gemaakt door de moeders, oma’s en tantes van enkele leerlingen van Turkse afkomst: Ela, Yade, Melda en Meryem. Zij verkochten de etenswaren, bijgestaan door Dominique en Marlies. Het ingezamelde geld werd aangevuld met de opbrengsten van de reguliere kantineverkoop en naar boven afgerond tot maar liefst 1500 euro.

Dat maakt inclusief reguliere donaties een totaalbedrag van €5900,00 voor Turkije en Syrië. Een resultaat waar iedereen erg trots op mag zijn.Back to top button