Leerlingen SBO De Delta op bezoek bij schrijver Léon Biezeman in de bibliotheek van Appingedam

Appingedam – Leerlingen uit de groepen 4/5/6 van SBO De Delta hebben onlangs een bezoek gebracht aan de bibliotheek in Appingedam. Daar hadden ze een ontmoeting met schrijver Léon Biezeman uit Deventer.

Biezeman sprak met de leerlingen over naar school gaan, lezen en hoe moeilijk dat kan zijn. Ook las hij voor uit het boek ‘Hein en het makkelijk lezen plein’, door hem zelf geschreven.

Léon is zelf dyslectisch en vond het vroeger erg lastig om te lezen. Toch is hij schrijver geworden en schrijft hij met veel plezier.

Het Makkelijk Lezen Plein is een speciale voorziening op de jeugdafdeling in de bibliotheek waar boeken te vinden zijn voor kinderen die niet zo van lezen houden of daar moeite mee hebben. Speciaal voor hen is er een plek gecreëerd waar geschikte en aantrekkelijke boeken gepresenteerd staan. Kinderen kunnen zo makkelijker een leuk boek zoeken en vinden over allerlei thema’s of onderwerpen. Ook de bibliotheken in de gemeente Eemsdelta beschikken over een Makkelijk Lezen Plein.

De kinderen vonden het leuk om in gesprek te gaan met de schrijver en mochten aan het eind zelf hun naam in het boek schrijven dat ze kregen.  Dit mocht met de echte schrijverspen van Léon. Ook hebben de kinderen lekker tussen de boeken gekeken en komen ze binnenkort terug om mooie boeken te lenen!

Back to top button