Leerlingen OBS Wilgenstee in Zeerijp geven startschot voor een ‘Natuurlijk een nòg schoner Loppersum’

Zeerrijp – Vandaag heeft wethouder Bé Schollema het startsein gegeven voor ‘Natuurlijk een nòg schoner Loppersum’. Dat deed hij samen met leerlingen van OBS Wilgenstee in Zeerijp en een aantal inwoners die al actief zijn in het schoonhouden van de openbare ruimte in de gemeente Loppersum. Gezamenlijk werd Zeerijp schoongemaakt.

Wethouder Bé Schollema: “Voortdurend investeren we in een schone en mooie leefomgeving in de dorpen. Dat doen we als gemeente samen met de inwoners. En onze dorpen worden zichtbaar mooier. Om de openbare ruimte nog schoner te houden  starten  we vanaf nu een aantal acties om de overlast als gevolg van zwerfafval en hondenpoep te verminderen. We hopen dat de dorpen nog schoner worden als we allemaal ons eigen afval opruimen.”

‘Natuurlijk een nòg schoner Loppersum’
‘Natuurlijk een nòg schoner Loppersum’ is een actie van de gemeente samen met inwoners en scholen om de openbare ruimte in de dorpen in Loppersum nog schoner te houden. In de komende weken worden in de twee pilotdorpen Middelstum en Zeerijp extra afvalbakken en blikvangers geplaatst voor zwerfafval en hondenpoep. Hondenbezitters worden gestimuleerd om het afval van de hond op te ruimen. Zij ontvangen daarvoor opruimzakjes.

Voorzieningen
In Middelstum wordt de wandelroute langs de ijsbaan schoongemaakt en opnieuw met groen ingeplant. Er komen afvalbakken voor zwerfafval en hondenpoep langs deze route en langs de Boerdamsterweg. Er komt een blikvanger langs de fietsroute naar Fraamklap. Over enige tijd wordt een hondenuitrenveld gerealiseerd langs de Boerdamsterweg en in de Groene Long. In Zeerijp komen extra afvalbakken in de omgeving van OBS De Wilgenstee. Er komen blikvangers langs de fietsroute Woldweg en langs de Eenumerweg.

Meten is weten
Onderdeel van ‘Natuurlijk een nòg schoner Loppersum’  is het uitvoeren van extra metingen om vast te stellen of de nieuwe voorzieningen tot resultaat leiden.

Wat kunt u doen?
We roepen alle inwoners van Loppersum op om zo goed mogelijk om te gaan met de openbare ruimte door geen afval achter te laten op straat of in het groen. Aan hondenbezitters vragen we om het afval van de eigen hond op te ruimen door gebruik te maken van plastic zakjes en deze in de daarvoor bestemde bakken te gooien.

En zodra u iets ziet of een idee hebt voor een nog schonere Loppersum, laat uw reactie dan horen door te bellen naar de gemeente of te mailen naar gemeente@loppersum.nl

Doppers
De leerlingen van de Wilgenstee die vandaag zwerfafval hebben opgeruimd, kregen een speciale Dopper die is gesponsord door het Waterbedrijf Groningen. Motto daarbij is “kraanwater, de duurzame dorstlesser” , drink water 24/7 uit een hervulbare fles zoals de Dopper in plaats van wegwerpflesjes: beter voor het milieu én beter voor de portemonnee.

Vervolg
In het najaar bepaalt de gemeente wat het resultaat is van de voorzieningen. Bij positieve resultaten worden ook in de andere dorpen van Loppersum vergelijkbare voorzieningen getroffen.

Back to top button