Ingebruikname zonnepanelen golfclub Duurswold

Steendam – Op een steenworp afstand van het Schildmeer ligt golfbaan ‘Duurswold’. De gelijknamige golfclub viert dit jaar het eerste lustrum, en is constant bezig met het verbeteren van de baan. Onderdeel daarvan is het nieuwe facilitaire gebouw, dat afgelopen zaterdag geopend werd.

Secretaris Jos Hillemans vertelt: “Het frame is neergezet door een professionele partij, maar verder hebben we het gebouw helemaal zelf met vrijwilligers opgebouwd. Dankzij een bijdrage van NAM kwamen er ook zonnepanelen op het dak. Om die optimaal te laten renderen is wel het gebouw 90 graden gedraaid ten opzichte van het originele plan.”

Door met een golfkarretje door het lint te rijden openden burgemeester Geert-Jan ten Brink en wethouder Anja Woortman van de gemeente Slochteren het facilitaire gebouw officieel. De opening fungeerde ook als startschot voor de lustrumweek van de golfclub, die op zaterdag 28 mei afgesloten wordt met een groot lustrumfeest.

Het NAM Leefbaarheid- en Duurzaamheidsprogramma steunt  initiatieven van Groningers die duurzaam bijdragen aan de leefbaarheid en waardering van de regio boven het Groningen-gasveld. U vindt alle programma-informatie op www.namplatform.nl/leefbaarheid

Back to top button