Hernieuwd centrum van Delfzijl feestelijk heropend

Delfzijl – Wethouder Rijzebol en Voorzitter handelsvereniging centrum Reinier Doornbos hebben woensdagavond met een druk op de knop de Fontijn in de poststraat in werking gezet. Met deze handeling werd het hernieuwde centrum van Delfzijl officieel heropend. Veel ondernemers en bewoners van het centrum waren woensdagavond aanwezig bij de feestelijke heropening.

‘We zijn blij met het eindresultaat maar ook met hoe we met de ondernemers in het centrum hebben samengewerkt,’ vertelt wethouder Rijzebol als hij terugblikt. ‘Met dit prachtige winkelcentrum kunnen we onze bezoekers welkom ontvangen. Zeker met de honderd duizenden bezoekers die straks met DelfSail een bezoek aan ons centrum brengen. Wij zijn er nu helemaal klaar voor.’

Publieksactie na de zomer
Ook de handelsvereniging centrum is tevreden over het resultaat. Voorzitter Reinier Doornbos: ‘We hebben er met elkaar hard aan gewerkt en zijn samen goed op opgetrokken om dit resultaat te behalen. We hebben gemerkt met de voorjaarsmarkt en de Pinksterfeesten hoe enthousiast de bezoekers op het centrum reageren. Daar doen we het voor. Dit najaar hebben we een grote publieksactie in voorbereiding om ons nieuwe centrum samen te vieren.’

Uitvoering van het werk
Aannemer Oosterhof Holman Infra uit Grijpskerk heeft het werk uitgevoerd. Uitvoerder Peter van der Horst vertelt: “Nadat we het gebied hebben voorzien van nieuwe schoonwaterriolering, zijn we gestart met de bestratingswerkzaamheden. Verder is er nieuwe (led)straatverlichting geplaatst, zijn er cortenstalen plantenvakken aangebracht en bomen geplant.” Echte eyecatchers zijn de nieuwe fontein in de Poststraat en de zeilmasten in de Landstraat; passend bij een havenstad als Delfzijl.

Actieplan Centrum Delfzijl 
Het ontwikkelen van een compact en aantrekkelijk centrum is onderdeel van het Actieplan Centrum Delfzijl. Dit plan is het vervolg op het Integraal Investerings Programma 2012-2022 dat de gemeenteraad in februari 2013 vaststelde. Delfzijl kenmerkt zich door een inwonersafname en een verandering van de bevolkingssamenstelling. Het Actieplan Centrum Delfzijl geeft hier deels antwoord op door met minder mensen beter te wonen, werken en recreëren. Een heringericht stadshart maakt daar deel van uit.

Back to top button