15.1 C
Delfzijl
dinsdag 21 mei 2019
Home Algemeen Leerlingen OBS de Vuurvlinder planten bomen langs de Burgemeester Klauckelaan

Leerlingen OBS de Vuurvlinder planten bomen langs de Burgemeester Klauckelaan

Appingedam – Op Nationale Boomfeestdag,  woensdag 13 maart 2019, zijn aan de Burgemeester Klauckelaan in Appingedam vijftien Japanse notenbomen geplant door wethouder Lea van der Tuin en de kinderen van groep 6/7 van basisschool de Vuurvlinder.

Gekapte bomen
De nieuwe bomen zijn gepoot op de plek van de onlangs gekapte vijftien essen.

De Japanse notenboom is een bijzondere en robuuste boomsoort, die erg oud kan worden. Wethouder van der Tuin: “De kap van de bomen was noodzakelijk omdat ze waren getroffen door de essentaksterfte. We willen in Appingedam de komende tijd een flink aantal bomen terug planten. Bomen zijn niet alleen belangrijk voor vogels en insecten, ze dragen ook bij aan een goede luchtkwaliteit door het vastleggen van fijnstof en het produceren zuurstof. Daarnaast zorgen ze voor verkoeling in de zomer en luwte in de winter.”

Klimaatbestendige stad
De gemeente werkt aan een klimaatbestendige stad, één van de pijlers uit het duurzaamheidsbeleid. Bomen dragen bij aan het verlagen van hittestress, die kan optreden bij extremere temperaturen. Daarnaast dragen bomen bij aan de verlaging van de uitstoot van broeikasgassen doordat ze CO2 opnemen.

De kinderen kregen een presentje  als dank voor de hulp bij het planten van de Japanse notenbomen: een duurzaam gekweekt plantje, een spirea,  in een biologisch afbreekbaar potje.

Advertenties
Advertenties