16.6 C
Delfzijl
28 juli 2021 10:32

Leerlingen OBS de Munte uit Termunterzijl maken dorpslied

spot_img

Termunterzijl – De leerlingen van obs De Munte in Termunterzijl hebben een lied gemaakt over hun dorp met als titel ‘Waar wij zijn’.

Bij dit lied is een videoclip gemaakt door Henk Landman uit Termunterzijl. Het lied met videoclip zijn niet alleen een mooie promotie voor de school, maar vooral ook voor het hele dorp. Op 17 juni hoorden en zagen ouders en kinderen al het prachtige resultaat tijdens de feestelijke ouderavond. Sinds deze week kan iedereen de clip zien op het YouTube kanaal van obs De Munte.

De kinderen hebben het lied geschreven onder begeleiding van twee rasmuzikanten en liedjesschrijvers, Bruno Brands en Christof Bauwens. De opdracht was om iets te bedenken over ‘Ons Dorp’. Eerst werd geluisterd naar hoe een lied is opgebouwd. Met behulp van een woordspin werd er gekeken wat voor kinderen belangrijk is in hun dorp. Vervolgens is in groepen gewerkt aan het refrein en de coupletten van het lied. Er zit zelfs een echte rap in. Een lied schrijven bleek niet zo makkelijk te zijn, maar samen hebben de kinderen er iets moois van gemaakt. Aan het einde van de dag konden ze het refrein al met elkaar zingen; de melodie hiervan is bedacht door een leerling.

In muziekstudio Undercover in Zuidbroek, is onder begeleiding van Bruno Brands en Coos Grevelink, het lied opgenomen met 7 leerlingen. Dit was heel spannend; daar stonden ze dan met een koptelefoon op voor zo’n grote microfoon te zingen in een echte muziekstudio! Er werd in kleine groepjes of apart eerst even geoefend. Vervolgens werd het stukje gelijk opgenomen. Vaak moest het een paar keer over voordat het goed op de band stond.

Het muziekproject van obs De Munte is mogelijk gemaakt dankzij de bijdragen van de Klankbordgroep Termunten-Termunterzijl, Dorpsbelangen Borgsweer, AKZO, ESD-SIC, Gebroeders Borg, Machinefabriek Bosker en Zoon en PPG.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,264VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
AutoAuto

Populaire berichten