fbpx
-2.2 C
Delfzijl
25 januari 2021 11:04

Provincie op gaat zoek naar de soort van Groningen

Groningen – Na de zomer organiseert de provincie Groningen een bijzondere verkiezing: ‘De soort van Groningen’. Tijdens deze verkiezing wordt een dier of plant gekozen die hét symbool wordt van de provincie. De provincie doet veel op het gebied van natuurontwikkeling en wil dat graag meer onder de aandacht brengen bij de inwoners. Tijdens de afsluitende verkiezingsbijeenkomst op 18 november wordt bekend gemaakt welke plant of dier zich de ‘Soort van Groningen’ mag noemen.

In nauw overleg met allerlei natuurorganisaties is een groslijst van tien soorten planten en dieren opgesteld, waarop gestemd kan worden. Deze tien soorten worden binnenkort in het Dagblad van het Noorden gepresenteerd. Alle inwoners van de provincie Groningen mogen hun stem uitbrengen. Dat kan op de website van de provincie Groningen. Ook alle basisscholen kunnen een stem uitbrengen.

Top drie
De verkiezing start na de zomervakantie en sluit half oktober. Na afsluiting wordt een top 3 bekend gemaakt. De provincie vraagt een aantal scholen om deze drie gekozen dieren en/of planten – samen met een natuurorganisatie – verder uit te werken en te presenteren tijdens de afsluitende verkiezingsbijeenkomst. Die vindt plaats in de Statenzaal van het provinciehuis.

Prijs voor de winnende school en voor de gekozen soort
Eén van scholen die op de winnende soort heeft gestemd, wint 2000 euro om een begeleide excursie naar ‘de soort van Groningen’ te maken. En bovendien is er ook voor de soort van Groningen zelf een geldbedrag van ruim 15.000 euro beschikbaar.

Gratis lespakket voor alle basisscholen in Groningen
Voor groep 6, 7 en 8 van het basisonderwijs stelt de provincie Groningen gratis een bijbehorend digitaal lespakket beschikbaar. De lessen bereiden de kinderen voor om een weloverwogen keuze te maken voor de soort van Groningen.

Volg ons op

10,801FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten