Leerlingen groep 7 en 8 maken kennis met techniek op het Eemsdeltacollege

Delfzijl РRuim 250 leerlingen van de basisscholen uit de regio hebben vrijdag  op de locatie Sikkel van het Eemsdeltacollege in Delfzijl deelgenomen aan het jaarlijks terugkerende evenement Technics4U.

Technics4U

Tijdens Technics4U maken de basisschoolleerlingen op een actieve manier kennis met techniek. Op locatie Sikkel van Eemsdeltacollege in Delfzijl draaide het om zien, doen en denken over techniek.

Zien: vier kort, pakkende en informatieve films over techniek;
Doen: zelf een werkstuk maken en technische handelingen verrichten;
Denken: een quiz over techniek.

De basisschoolleerlingen werden in groepen ingedeeld en doorliepen een afwisselend programma dat geleid wordt door twee deskundige presentatoren. De vmbo leerlingen en docenten van Eemsdeltacollege, afdeling Techniek, begeleiden de basisschoolleerlingen bij het maken van een werkstuk. Aan het eind van het programma kregen de leerlingen het werkstuk mee naar huis en een gereedschapskoffer met gadgets er in.

Lokale samenwerking

Het initiatief voor Technics4U vindt zijn basis in het lokale samenwerkingsverband tussen scholen (basisonderwijs en voortgezet onderwijs). Zij delen de mening dat techniek al op de basisschool onder de aandacht gebracht moet worden. Daarvoor zetten zij zich actief in. Technics4U is een evenement dat direct aansluit bij deze wensen.

Back to top button