fbpx
zondag 05 december 2021
11.3 C
Delfzijl

Rustruimtes en extra zorg voor Damsters tijdens versterkingsoperatie

Appingedam – Appingedam heeft te maken met een omvangrijke en complexe versterkingsopgave. Het gaat daarbij over het versterken van woningen, scholen, zorgvastgoed, kerken en andere gebouwen. De gevolgen van het bouwkundig versterken raken de leefwereld en het welzijn van de betrokken inwoners. Dit leidt tot een toenemende zorg- en ondersteuningsvraag. Om tijdig de juiste zorg te kunnen geven aan de inwoners zijn deze week  werkconferenties gehouden voor zorgprofessionals en vrijwilligers in Appingedam.

Wethouder Annalies Usmany-Dallinga: “Ik ben blij met dit initiatief en met de hoge opkomst vanuit de zorgprofessionals en de vrijwilligers. Door tijdig signalen te herkennen en af te spreken hoe we daar mee omgaan, zijn we beter in staat om te zorgen voor onze inwoners. Dit vraagt een intensieve samenwerking tussen de gemeente, de zorg en de Nationaal Coördinator Groningen. Deze bijeenkomsten zijn een goede  basis.”

Ontmoetings-, rustruimte

In verband met de ingrijpende versterkingsopgave in Opwierde-Zuid wordt de behoefte aan een ontmoetingsruimte over versterking gepeild. Voor inwoners die hinder ondervinden van het uitvoeren van de versterkingsmaatregelen zijn er in het ASWA gebouw inmiddels rustruimtes ingericht.

Zorgbijeenkomsten

Het versterken van de gebouwde omgeving leidt tot een toenemende zorg- en ondersteuningsvraag vanuit de inwoners. Sommige Damsters hebben tijdens de versterking extra aandacht nodig. Om hier goed op in te kunnen spelen hebben de Damster Zorgbalie, Nationaal Coördinator Groningen en ASWA bijeenkomsten georganiseerd over zorg en versterken voor iedereen die als professional of als vrijwilliger klaar staat voor de Damsters.

Zorgnetwerk

Doel van de bijeenkomsten is om binnen het zorgnetwerk extra aandacht te hebben voor de mogelijke gevolgen van de versterking en te weten wie wat doet in de Damster zorgroutes. Op deze manier kan tijdige en effectieve zorg geboden worden.

 

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,326VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer